Білий дім планує візит до Саудівської Аравії для переговорів щодо нормалізації відносин з Ізраїлем

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван планує відвідати Саудівську Аравію цього тижня для переговорів із наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом
Білий дім планує продовжити переговори щодо нормалізації відносин Саудівської Аравії з Ізраїлем. Фото - cursorinfo.co.il

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Джейк Салліван здійснить візит на тлі того, що США намагаються досягти прогресу в нормалізації відносин між Ізраїлем і Саудівською Аравією. Переговори про нормалізацію були припинені одразу після нападу ХАМАС 7 жовтня та наступного нападу Ізраїлю на Газу, але останніми місяцями розмови відновилися.

Reuters повідомляє, що американський чиновник сказав, що Салліван планує переговори з наслідним принцом, щоб перевірити це питання, але не очікує серйозного прориву. Салліван також проведе широкі консультації з низки питань, сказав інший чиновник США, додавши:

Він давно не був у Саудівській Аравії, і тут є про що поговорити.

Джейк Салліван. Фото – thehill.com

Державний секретар США Ентоні Блінкен майже два тижні тому заявив, що США і Саудівська Аравія досягли «хорошого прогресу» в переговорах щодо нормалізації відносин між королівством та Ізраїлем, не надавши термінів укладення угоди.

У рамках угоди про нормалізацію Саудівська Аравія хоче укласти договір про взаємну оборону з Вашингтоном і отримати підтримку США для своєї цивільної ядерної програми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ентоні Блінкен терміново летить в Саудівську Аравію: стала відома мета візиту

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version