Переговори про перемир’я в Каїрі досягли «значного прогресу»: Ізраїль вивів війська з півдня Гази

Переговори в Каїрі, спрямовані на досягнення перемир’я, досягли «значного прогресу», і найближчими днями очікуються нові переговори, повідомило в понеділок єгипетське державне видання Al-Qahera
Ізраїльський танк рухається вздовж кордону з Газою на півдні Ізраїлю в неділю. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Al-Qahera з посиланням на високопоставлене єгипетське джерело коментуючи переговори про перемир’я повідомило, що було досягнуто прогресу щодо «декількох спірних пунктів угоди».

Делегації Катару та ХАМАС залишили єгипетську столицю та повинні будуть повернутися «протягом двох днів, щоб завершити умови угоди».

Делегації США та Ізраїлю повинні були залишити столицю Єгипту «протягом наступних кількох годин», і очікується, що консультації триватимуть протягом наступних 48 годин.

З Сектора Гази в бік Ізраїлю запускають ракети. Фото – timesofisrael.com

Тим часом Ізраїль вивів усі свої сухопутні війська з півдня Гази з «тактичних міркувань», заявили в армії країни, викликаючи питання щодо майбутнього напряму шестимісячної війни, враховуючи переговори про перемир’я у Каїрі.

Ізраїльські військові заявили, що «значна сила» продовжить діяти в решті частини Гази.

Вважається, що скорочення військ насамперед має на меті розвантажити резервістів після місяців боїв у Хан-Юнісі, а не будь-яку значну зміну стратегії.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив у неділю ввечері, що відхід був частиною підготовки до наземного нападу на найпівденніше місто Гази Рафах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Каїрі пройдуть нові переговори щодо припинення вогню в Газі і звільнення заручників

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version