Німеччина замовляє нові військові кораблі та броньовану техніку на 7 мільярдів євро через війну в Україні

У цьому кварталі правляча коаліція Німеччини розпочне масштабну реконструкцію збройних сил країни із замовленнями на 7 мільярдів євро на два фрегати військово-морського флоту та сотні броньованих транспортних машин
Німецький уряд використає опціон на додаткові два фрегати ВМС. Фото - Damen Schelde Naval Shipbuilding

Як повідомляє «Kreschatic», за словами людей, обізнаних із планами, які побажали не називати свою особу під час обговорення конфіденційної інформації, уряд використає опціон на придбання двох додаткових фрегатів F126 приблизно за 3 мільярди євро, збільшивши загальну кількість до шести, пише Bloomberg.

Фрегат проекту F126. Фото – damen.com

Уряд також підтвердить замовлення вартістю 4 мільярди євро на 900 броньованих транспортерів Fuchs, виготовлених компанією Rheinmetall Landsysteme GmbH, які будуть поставлені в 2025 році.

Головним підрядником проекту фрегатів є підрозділ компанії Damen Schelde Naval Shipbuilding BV з Нідерландів, а партнерами – французька Thales SA і німецька Blohm+Voss.

Бронетранспортер Fuchs. Фото – rheinmetall.com

Великі закупівлі, які вимагатимуть схвалення законодавців у нижній палаті парламенту, є частиною спроб Німеччини модернізувати Бундесвер, спровокованих повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Одразу після початку війни канцлер Олаф Шольц оприлюднив спеціальний фонд у розмірі 100 мільярдів євро для збільшення військових витрат, на додаток до звичайного річного бюджету на оборону в розмірі близько 52 мільярдів євро.

Стрибок у видатках дозволив Німеччині досягти цілі НАТО щодо щорічних витрат на військові потреби щонайменше 2% валового внутрішнього продукту в цьому році вперше після того, як це було погоджено міністрами оборони альянсу ще в 2006 році.

Фото – Bloomberg

Шольц пообіцяв, що Німеччина продовжуватиме досягати мети навіть після того, як спеціальний фонд буде вичерпано у 2027 році, хоча рішення коаліції відновити конституційне обмеження на чисті нові запозичення, які були призупинені, щоб допомогти впоратися з пандемією Covid-19 та енергетичною кризою, значно ускладнить завдання.

Міністр фінансів Крістіан Лінднер повідомив колегам-міністрам, що наступного року оборонний бюджет буде збережено на тому ж рівні, тоді як усім іншим міністерствам знову доведеться скоротити витрати.

Також раніше ми писали про те, що Німеччина веде таємні переговори з Індією щодо постачання снарядів для України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version