Двоє росіян хотіли приєднатись до легіону «Свобода Росії»: їх засудили до дев’яти років в`язниці

Російський суд виніс вироки росіянам Всеволоду Куликову та В'ячеславу Кузнєцову, яких ФСБ пов'язала з легіоном "Свобода Росії"
Двох росіян засудили до дев'яти років позбавлення волі. Їх звинуватили у спробі приєднатися до легіону «Свобода Росії». Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», справи не пов’язані між собою, зазначає видання «Медіазона», матеріали надійшли до суду на початку березня і дати вироків збіглися. За рішенням суду обом підсудним, які визнали провину, призначили по дев’ять років позбавлення волі: перші три роки вони проведуть в’язниці, термін, що залишився, – у колонії суворого режиму.

19-річного жителя Липецької області Всеволода Куликова звинувачували у тому, що він намагався приєднатися до легіону «Свобода Росії» у жовтні 2022 року, коли йому було 17 років. За версією слідства, представники легіону доручили Куликову підпалити частину злітно-посадкової смуги військового аеродрому під Липецьком, але довести задумане до кінця він не зміг, його затримали.

Фото – rbc.ua

Після його затримання провладний телеграм-канал Shot розповсюдив відео, на якому Куликов назвав себе «прихильником антиросійських поглядів та націоналістичної ідеології». Куликов розповів у листі із СІЗО, що після затримання його катували і він «взяв на себе те, що не робив».

36-річного уродженця Мензелінська в Татарстані В’ячеслава Кузнєцова звинувачували в тому, що він з 10 травня до 5 червня 2023 року двічі намагався перетнути російсько-український кордон, щоб приєднатися до легіону «Свобода Росії». Під час другої спроби перейти кордон його затримали.

Суд визнав обох підсудних винними за статтею про замах на державну зраду у вигляді переходу на бік супротивника. Куликова також визнали винним у замаху на скоєння теракту та схиляння іншої людини до тероризму, а Кузнєцова визнали винним у замаху на участь у терористичній організації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Москві ФСБ затримало сімох людей, які нібито збиралися створити осередок «Російського добровольчого корпуса»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version