В Росії заарештували генерал-майора, який воював в Україні і публічно критикував Міноборони РФ

Колишнього командувача 58-ї армії Збройних сил РФ генерал-майора Івана Попова заарештували за підозрою в шахрайстві
Колишнього командувача 58-ї армії Івана Попова заарештували у справі про шахрайство. Фото - Mash

Про це повідомив російський провоєнний телеграм-канал «Два майори». Так, телеграм-канал стверджує, що генерал-майора заарештували 17 травня у справі про шахрайство, вчинене організованою групою або у великому розмірі. Справою займається департамент військової контррозвідки (ДВКР) ФСБ, спочатку розслідування велося щодо заступника Попова.

Як повідомляє «Kreschatic», у справі проходять ще два фігуранти — підприємець із Краснодарського краю та офіцер Південного військового округу, повідомляє телеграм-канал Mash. Стверджується, що сума збитків, заподіяних обвинуваченими, — понад 100 мільйонів рублів.

За версією слідства, яку наводять канали, Попов продав близько двох тисяч тонн металовиробів, які призначалися для будівництва укріплень на Запорізькому напрямку, де генерал-майор під час служби керував обороною.

Фото – hromadske.ua

У липні 2023 року командувач 58-ї армії Іван Попов розповів, що його усунули з посади після того, як він доповів командуванню про проблеми армії російської армії та розкритикував рішення керівництва Міноборони РФ. Звернення Попова, яке, ймовірно, спочатку призначалося лише для товаришів по службі, опублікував у своєму телеграм-каналі депутат Держдуми Андрій Гурулєв, який у минулому також командував 58-ю армією. Політики та пропагандисти обурилися публікацією заяви Попова, зокрема сенатор Андрій Турчак заявив, що зі звернення генерала зробили «політичне шоу».

Також раніше ми писали про те, що російські джерела стверджують, що заступника Шойгу заарештували за держзраду

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version