Пашинян вимагає вибачень від Лукашенко і заявив, що не поїде в Білорусь, доки той обіймає президентську посаду

Офіційний Єреван може змінити своє ставлення до ОДКБ, якщо Олександр Лукашенко вибачиться перед Вірменією або якщо Білорусь вийде з ОДКБ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що вихід із ОДКБ — це логічний крок після заморожування членства в цій організації. Фото - прес-служба прем'єр-міністра Вірменії

Як повідомляє «Амі-прес», Нікол Пашинян також заявив, що ні він, ні якийсь інший чиновник не відвідає Білорусь, доки президентську посаду там обіймає Лукашенко, — через його заяви в Азербайджані.

Він знову зазначив, що один із керівників ОДКБ заявив, що брав участь і підтримував підготовку до 44-денної війни в Арцаху та бажав перемоги Азербайджану.

Після цього я маю піти і з президентом Білорусі у форматі ОДКБ обговорювати ОДКБ? Хоча змушений це робити у форматі ЄАЕС та ЄЕК. Хочу зафіксувати, що я більше ніколи не відвідаю Білорусь, доки президентом є Олександр Лукашенко. І жоден вірменський чиновник офіційно не відвідає Білорусь.

– заявив Пашинян.

Він зазначив, що щодо ОДКБ позиція офіційного Єревана не зміниться доти, доки Білорусь не вийде з ОДКБ або не висловить вибачення, які будуть прийнятні для вірменського народу.

Як повідомляє «Kreschatic», слова, на які посилається Пашинян, були сказані Олександром Лукашенком 17 травня на зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим – з них випливало, що Лукашенко був у курсі планів Алієва щодо нападу на Карабах.

Я ще подумав, згадав нашу розмову перед війною, перед вашою визвольною війною, коли ми філософськи міркували за обідом удвох. Тоді ми дійшли висновку, що у війні можна перемогти. Це важливо. Дуже важливо утримати цю перемогу.

цитували Лукашенко азербайджанські ЗМІ, хоча у повідомленнях прес-служби Лукашенко цих слів не було.

Лукашенко під час зустрічі з Ільхамом Алієвим. Фото – azertag.az

Після цього прем’єр-міністр Вірменії заявив, що знає як “мінімум дві країни ОДКБ, які брали участь у підготовці війни проти нас”.

Нагадаємо, у березні Пашинян повідомив, що Вірменія фактично заморозила свою діяльність у рамках ОДКБ і готова вийти звідти, якщо партнери не дадуть відповіді на питання щодо зони відповідальності організації в країні.

Напередодні, 12 червня, Пашинян заявив, що Вірменія вийде з Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), коли вважатиме за потрібне, і назад не повернеться.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія не буде повністю виводити своїх військових із Арменії нібито на прохання Єревану

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version