Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вперше після початку повномасштабної війни їде до Москви

Глава уряду Індії Нарендра Моді відвідає Москву з візитом. За даними індійської газети The Tribune, до Росії Моді приїде 8 липня, візит буде одноденним
Путін і Нарендра Моді. Фото - tribuneindia.com

Як повідомляє «Kreschatic», російські джерела підтверджують, що в Моді очікують у Москві, але в той же час стверджують, що візит індійського прем’єра буде дводенним. Попереднього разу Нарендра Моді був у Москві 2015 року, Росію востаннє він відвідував 2019 року, коли брав участь у Східному економічному форумі у Владивостоці.

The Tribune зазначає, що Нарендра Моді приїжджає до Москви незабаром після того, як втретє очолив уряд після перемоги Національного демократичного альянсу на виборах (з меншою, ніж він розраховував, перевагою над суперниками), і невдовзі після початку п’ятого президентського терміну Путіна.

Помічник Путіна Юрій Ушаков підтвердив, що російська сторона готує візит прем’єр-міністра Індії.

Фото – bloomberg.com

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну і санкцій, що послідували за ним, Індія стала одним з основних покупців російської нафти. РФ продає Індії сиру нафту зі значним дисконтом Частина цієї нафти Індія переробляє на своїх НПЗ і отриману продукцію продає, серед іншого, в країни Європи, отримуючи прибуток. Безпосередньо закуповувати російську нафту країнам ЄС забороняють санкції.

Індія не виступила із засудженням вторгнення Росії до України та не стала підписувати декларацію за підсумками саміту світу у Швейцарії.

Також раніше ми писали про те, що Росія та Індія обговорюють можливу зустріч Путіна і Моді цього року

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version