В Перу стався землетрус магнітудою 7 балів, кількість загиблих і постраждалих невідома

Землетрус потужністю 7 балів за шкалою РІхтера стався поблизу узбережжя центрального Перу близько 12:36 за місцевим часом
Землетрус магнітудою 7.0 вразив Перу, можливі цунамі. Фото - Геологічна служба США

Про потужний землетрус повідомила Геологічна служба США (USGS). Протягом 10 хвилин сталися щонайменше три землетруси, які відчувалися навіть у столиці Лімі. На даний момент уряд не повідомляє про постраждалих або загиблих.

Розташування і можливі цунамі

Як повідомляє «Kreschatic», останній землетрус стався за вісім кілометрів на захід від Аткіпи. За даними Тихоокеанського центру попередження про цунамі, можливі цунамі висотою від одного до трьох метрів над рівнем припливу вздовж берега Перу.

Історія землетрусів у Перу та їх наслідки

Перу розташоване у сейсмічно активній зоні, відомій як Тихоокеанське вогняне кільце, що робить країну вразливою до частих і потужних землетрусів. Ось деякі з найбільш значущих землетрусів в історії Перу:

Землетрус 1970 року

Найбільш руйнівним землетрусом в історії Перу став землетрус магнітудою 7.9, який стався 31 травня 1970 року. Епіцентр знаходився в районі Анкаш. Цей землетрус спричинив масивний зсув ґрунту, що зруйнував місто Юнгай, призвівши до загибелі понад 66,000 людей.

Землетрус 2007 року

Потужний землетрус магнітудою 8.0 стався 15 серпня 2007 року біля узбережжя центрального Перу. Він завдав значних руйнувань містам Піско, Іка і Чінча, загинуло більше 500 людей, і тисячі залишилися без даху над головою.

Землетрус 2019 року

26 травня 2019 року в північному Перу стався землетрус магнітудою 8.0. Цей землетрус відчувався навіть у сусідніх країнах, таких як Колумбія і Бразилія. Незважаючи на значну силу, він спричинив відносно невеликі руйнування завдяки глибині свого епіцентру.

Наслідки та заходи безпеки

Землетруси в Перу часто спричиняють значні руйнування будівель, доріг і інфраструктури. У зв’язку з цим уряд країни працює над підвищенням стійкості до природних катастроф, включаючи впровадження нових будівельних стандартів і проведення регулярних навчань з евакуації для населення.

Перуанці також повинні бути готові до можливих цунамі після землетрусів, особливо ті, що мешкають у прибережних районах. Важливо мати план дій на випадок надзвичайних ситуацій і слідкувати за офіційними повідомленнями влади.

Також раніше ми писали про потужний землетрус в Китаї: місцева влада назвала кількість загиблих та постраждалих

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version