Безпілотники вночі атакували російське місто, з якого запускають «шахеди» по Україні

Безпілотники в ніч проти 5 липня атакували Приморсько-Ахтарськ у Краснодарському краї, повідомив губернатор регіону Веніамін Кондратьєв
У Приморсько-Ахтарську нібито пошкоджено житлові будинки під час падіння уламків БПЛА. Фото - російські телеграм-канали

Приморсько-Ахтарськ розташований на березі Азовського моря. За даними ЗСУ, російські війська регулярно запускають з цього міста “шахеди” по українських містах.

Як повідомляє «Kreschatic», губернатор заявив, що російські сили ППО збили в місті кілька безпілотників. При падінні уламків збитих дронів, за словами Кондратьєва, у місті пошкоджено цивільні об’єкти, зокрема триповерховий багатоквартирний будинок та електропідстанція, що забезпечує електрикою значну частину міста.

Під удар безпілотників також потрапив Ростов-на-Дону, працювали системи ППО, повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв. “В результаті повітряної атаки та падіння уламків БПЛА зафіксовано ландшафтні пожежі на лівому березі Дону в Ростові та в Азовському районі”, – заявив глава регіону. За попередньою інформацією влади, постраждалих немає.

Виникло три осередки спалаху на лівому березі Дону, стверджує телеграм-канал Shot. За його даними, метою удару могла стати ТЕЦ-2. За словами місцевих жителів, пише Shot, атака стала однією з наймасовіших за останній час.

За непідтвердженою інформацією, яку публікує телеграм-канал Astra, у Ростові атаковано місцеву філію Новошахтинського нафтопереробного заводу, розташовану на лівому березі Дону.

Про атаку ЗСУ також повідомив голова Курської області Олексій Смирнов. За його словами, українська ракета атакувала слободу Біла у Білівському районі, внаслідок чого пошкоджено будівлю музичної школи та магазини. Ніхто із мешканців не постраждав.

Міністерство оборони РФ стверджує, що в ніч проти 5 липня чергові засоби ППО знищили 14 українських безпілотників над Краснодарським краєм, збили або придушили 10 дронів над Ростовською областю. Крім того, російські військові стверджують, що ППО збили 26 дронів над територією окупованої частини Запорізької області.

Міністерство оборони РФ регулярно атакує Україну безпілотниками та звинувачує ЗСУ в атаках на російські міста. У ніч на 5 липня, як заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, російські війська атакували Україну 32 безпілотниками «Шахед», запущеними з Курська та Приморська-Ахтарська. Українські сили ППО збили усі 32 дрони у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях. У Київській області, за даними влади, внаслідок атаки пошкоджено шість приватних будинків та один автомобіль, ніхто не постраждав. Про наслідки атаки в інших регіонах не повідомляється.

Також раніше ми писали про те, що безпілотники в ніч на 28 червня атакували НПЗ та військові об`єкти на території Росії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version