Латвія перестає пускати до себе автомобілі на білоруських номерах: стали відомі причини

Влада Латвії з 16 липня перестане пропускати в країну автомобілі, зареєстровані в Білорусі
У Латвію заборонили в'їжджати автомобілям із білоруськими номерами. Фото - Delfi

Про це повідомляє Delfi із посиланням на Службу державних доходів Латвії. Машинам із білоруськими номерами буде заборонено в’їзд як через білорусько-латвійський кордон, так і через прикордонні переходи між Латвією та Росією. Латвія встановила винятки лише для транспортних засобів дипломатичних та консульських представництв.

Якщо власники машин з білоруськими номерами, які намагаються перетнути латвійський кордон, відмовляться виконувати вимоги митників, може бути ухвалено рішення про конфіскацію транспортного засобу, зазначили у податковій службі.

Рішення запроваджується відповідно до нового пакету санкцій ЄС проти Білорусі. Зокрема, у ньому йдеться про заборону імпорту товарів, які дозволяють Білорусі диверсифікувати свої джерела доходів, тим самим дозволяючи країні брати участь у російській агресії проти України, пише Delfi.

Як повідомляє «Kreschatic», мін’юст Латвії також розробляє законопроект, який заборонить транспортним засобам, зареєстрованим у Білорусі, перебування у країні, у тому числі перетин кордону транзитом. Машини з білоруськими номерами, що вже знаходяться в країні, потрібно буде перереєструвати в Латвії. Автомобілі порушників будуть конфісковані та передані на користь України.

Аналогічні вимоги вже діють у Латвії щодо автомобілів із російськими номерами. Російським автомобілям дозволено лише один раз проїхати через країну транзитом. В’їзд автомобілів із російськими номерами також заборонено на територію Литви, Естонії, Фінляндії та Польщі.

Також раніше ми писали про те, що в Білорусі через закриття Латвією пункту пропуску на кордоні заборонили ввозити пиво, каву і шкарпетки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version