Теракт в Сомалі: загинули футбольні вболівальники, які дивилися фінал Євро-2024 в кафе

У столиці Сомалі, Могадішо, кілька людей загинули внаслідок вибуху автомобільної бомби біля популярного кафе, переповненого футбольними фанатами
На момент нападу заклад був переповнений. Фото - BBC

Як повідомляє «Kreschatic», вибух стався в неділю ввечері о 22:28 за місцевим часом, коли відвідувачі кафе Top Coffee дивилися фінальний матч Євро-2024 між Іспанією та Англією. Поліція повідомила, що щонайменше п’ятеро людей загинули внаслідок вибуху, а ще 20 людей отримали поранення. Згодом джерела з безпеки повідомили агенції AFP, що кількість загиблих зросла до дев’яти.

Як пише BBC, джихадистське угруповання «Аш-Шабаб» взяло на себе відповідальність за напад. Свідки розповідають, що ресторан був повний, деякі люди знаходилися на тротуарі зовні, коли стався вибух, викликавши паніку серед присутніх.

«Ми почули гучний, жахливий вибух під час першого тайму матчу, який ми дивилися. Кожен намагався врятуватися», — розповів один з тих, хто вижив, Мохамед Мусе, кореспондентам BBC. «Я бачив людей у небезпеці, поранених, які кричали про допомогу, та інших, що були в паніці — це було жахливо», — додав він.

Вибух також знищив кілька автомобілів та пошкодив кілька будівель. За даними «Аш-Шабаб», вибух був спрямований на місце, де вночі збираються працівники безпеки та уряду. Ця територія знаходиться неподалік від Вілла Сомалія, офіційної президентської резиденції.

Джихадистське угруповання «Аш-Шабаб», яке є частиною «Аль-Каїди», здійснює численні теракти в місті та інших частинах Сомалі протягом останніх 17 років. Проте в останні місяці спостерігався певний спад атак, оскільки сомалійські сили безпеки продовжують наступ проти групи, яка досі контролює великі частини країни.

Також раніше ми писали про те, що ІДІЛ похвалила «братів з Кавказу» за теракти в Дагестані

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version