В Севастополі та на півдні Росії ввели графіки відключення електроенергії

На півдні Росії введені обмеження споживання електроенергії через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС
На півдні Росії почали відключати електрику через збій на Ростовській АЕС. Фото - росЗМІ

Про це повідомили у Міненерго Росії, пише Meduza. Графіки відключення світла запроваджені «в умовах підвищених навантажень на енергосистему з метою збереження стійкості енергосистеми».

В енергосистемі півдня Росії через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС, в умовах підвищених навантажень на енергосистему з метою збереження стійкості енергосистеми введено тимчасові графіки обмеження споживання на 1,5 ГВт.

– йдеться у повідомленні федерального Міненерго.

У «Росатомі» заявили, що один з енергоблоків Ростовської АЕС автоматично відключився від мережі «через неполадки на турбогенераторі».

«Причини з’ясовуються, радіаційний фон в нормі», – заявили в прес-службі держкорпорації.

Як повідомляє «Kreschatic», російські ЗМІ пишуть, що через відключення світла зупнився рух трамваїв та тролейбусів у Краснодарі. Відключення торкнулися близько 40% енергосистеми Краснодара, розповіли в адміністрації міста. У місті також не працюють близько 150 світлофорів. Без світла залишився вокзал Новоросійська. У Муніципальному центрі управління Краснодара заявили про відключення електроенергії через аварію на електромережах у Західному окрузі.

Тимчасові відключення електроенергії також запровадили у Севастополі. «Севастопольенерго» повідомило, що це пов’язано з “аномально високими температурами повітря”.

Ростовська АЕС – найбільше підприємство енергетики на півдні Росії. Вона розташована за 13 кілометрів від Волгодонська. Станція забезпечує близько 75% виробництва електроенергії у Ростовській області.

Також раніше ми писали про те, що безпілотники в ніч на 9 липня атакували шість регіонів Росії: палала нафтобаза та електропідстанції

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version