Візит Нетаньяху до Вашингтона: чи готова Камала Гарріс до публічної критики ізраїльського прем’єра

Візит Біньяміна Нетаньяху до Вашингтона цього тижня супроводжується великою інтригою щодо прийому, який він отримає від адміністрації Байдена, зокрема від віце-президента Камали Гарріс
Камала Гарріс обирає обережний шлях щодо Ізраїлю та Гази під час візиту Нетаньяху до Вашингтона. Фото - Guardian

Інсайдери кажуть, що Гарріс, ймовірно, буде більш схильна до публічної критики ізраїльського прем’єр-міністра і зосередить увагу на цивільних жертвах у Газі, пише Guardian.

На момент від’їзду Нетаньяху до США не було підтверджено жодних зустрічей з Байденом або Гарріс, хоча ізраїльський прем’єр мав виступити в Конгресі на запрошення республіканського лідера Палати представників Майка Джонсона. Гарріс, схоже, пропустить цю сесію через інші зобов’язання в Індіані.

Як повідомляє «Kreschatic», помічник Гарріс заявив, що вона і Байден все ж зустрінуться з Нетаньяху окремо в Білому домі. Незважаючи на це, такий розірваний прийом може зашкодити Нетаньяху, який намагається зміцнити свої політичні позиції вдома і підтримувати відносини з демократами.

Прихильники Гарріс вважають, що вона більш схильна до публічної критики Нетаньяху, ніж Байден, і буде зосереджуватися на гуманітарних питаннях у Газі. Водночас вона збереже військову допомогу США Ізраїлю, яка є основою зовнішньої політики Байдена.

Гарріс неодноразово закликала до припинення вогню і критикувала ведення війни Ізраїлем. “Протягом своєї кар’єри Гарріс мала непохитну відданість безпеці Ізраїлю”, – сказав її помічник.

У березні, виступаючи в Сельмі, штат Алабама, Гарріс наголосила на великій кількості невинних палестинців, які загинули, і розповіла про відчайдушних людей, що намагалися отримати гуманітарну допомогу в Газі.

Але демократи, які критикують підтримку адміністрації Байдена щодо Ізраїлю, зазначають, що Гарріс не зробить значного відхилення від нинішньої політики.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відомі ізраїльтяни виступають проти виступу Нетаньяху в Конгресі США

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version