В аеропорту Франкфурта екоактивісти приклеїли себе до злітної смуги, через що було скасовано 140 рейсів (ФОТО)

Аеропорт Франкфурта призупинив роботу через активістів кліматичного руху «Останнє покоління» (Letzte Generation), які приклеїли руки до злітно-посадкової смуги
Аеропорт Франкфурта призупиняв роботу через екоактивістів «Останнього покоління», які приклеїли себе до злітної смуги. Фото - Reuters

Видобуток і спалювання нафти, газу і вугілля, що триває, загрожують нашому існуванню. Ми поєднали зусилля на міжнародному рівні. Позбудьтеся копалин до 2030 року.

– сказано в заяві активістів, опублікованій у соцмережі X.

Як повідомляє «Kreschatic», у заяві активістів йдеться про те, що шестеро протестувальників прорвалися через паркан і зайняли точки навколо злітно-посадкових смуг аеропорту з плакатами, на яких було написано: «Нафта вбиває».

В аеропорту розпочалася поліцейська операція, його роботу було на деякий час припинено. О 7:50 за місцевим часом аеропорт повідомив, що відновив роботу.

Фото – Reuters

На сьогоднішній день, як повідомляється в офіційному обліковому записі аеропорту, було заплановано близько 1400 рейсів. На момент поновлення роботи близько 140 рейсів скасували. Пасажирів попередили, що упродовж дня також очікуються затримки.

За даними сервісу відстеження польотів Flightradar, понад 50 літаків, що летіли до Франкфурта, відхилилися від маршруту, поки аеропорт було закрито.

Фото – Reuters

Аеропорт Франкфурта – один із найбільших у Німеччині. Минулого року його пасажиропотік становив близько 60 мільйонів людей.

Активісти «Останнього покоління», рухи екоактивістів, що виникли у 2021 році, регулярно влаштовують акції протесту. Вони приклеюють себе до асфальту в аеропортах і на дорогах або обливають картини в музеях різними рідинами, наприклад супом, вимагаючи уваги до кліматичних проблем. Останню акцію вони провели 24 липня в німецькому аеропорту Кельн-Бон, приклеївши себе до асфальту. 3 серпня активісти пообіцяли провести «мітинги непокори» по всій Німеччині.

Також раніше ми писали про те, що московські аеропорти терміново замовляють пристрої для боротьби з безпілотниками

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version