Передвиборча кампанія Камали Гарріс зібрала $200 мільйонів за тиждень

У передвиборчому штабі Камали Гарріс повідомили, що вони зібрали $200 мільйонів і залучили 170 тисяч нових волонтерів за тиждень з моменту її висування на посаду кандидата в президенти від Демократичної партії
Віце-президент США та кандидат в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс. Фото - Reuters

Президент Джо Байден минулої неділі завершив свою передвиборчу кампанію та підтримав Гарріс на виборах 5 листопада проти колишнього президента-республіканця Дональда Трампа.

За тиждень з моменту початку кампанії @KamalaHarris зібрала $200 мільйонів. 66% з цієї суми надійшло від нових донорів. Ми залучили 170,000 нових волонтерів.

– написав заступник керівника кампанії Гарріс Роб Флаерті в мережі X.

Як пише Reuters, опитування, проведені минулого тижня, зокрема Reuters/Ipsos, показують, що Гарріс і Трамп мають приблизно однаковий рівень підтримки, що готує підґрунтя для напруженої кампанії за 100 днів до виборів.

Як повідомляє «Kreschatic», кампанія Трампа заявила на початку липня, що зібрала $331 мільйон у другому кварталі, перевищивши $264 мільйони, зібрані кампанією Байдена та його демократичними союзниками за той самий період. Кампанія Трампа мала $284.9 мільйони в наявності на кінець червня, тоді як демократична кампанія мала $240 мільйонів.

Гарріс вже забезпечила собі підтримку більшості делегатів Національного з’їзду Демократичної партії, що ймовірно забезпечить її висунення як кандидата в президенти наступного місяця.

Отже, наш віце-президент є імовірним кандидатом. Офіційне висування відбудеться 1 серпня.

– сказав голова Національного комітету Демократичної партії Джеймі Гаррісон у неділю на MSNBC.

Байден знявся з перегонів через питання щодо його віку та здоров’я після слабкого виступу на дебатах проти Трампа наприкінці червня. Байден пообіцяв залишитися на посаді президента до закінчення свого терміну 20 січня 2025 року.

Вступ Гарріс в передвиборчу гонку пожвавив кампанію, яка значно ослабла через сумніви демократів щодо шансів Байдена перемогти Трампа або здатності продовжувати керувати країною у разі перемоги.

Опитування показали, що Трамп випереджав Байдена, зокрема у ключових штатах, після провальних дебатів Байдена, але вступ Гарріс у гонку змінив динаміку.

Національне опитування The New York Times/Siena College, опубліковане в четвер, показало, що Гарріс скоротила значний відрив Трампа, тоді як опитування The Wall Street Journal, опубліковане в п’ятницю, показало, що Трамп має перевагу в два відсоткові пункти. Опитування Reuters/Ipsos, опубліковане 23 липня, показало перевагу Гарріс у два пункти.

Атаки республіканців на Гарріс, першої жінки та першої особи афроамериканського та південноазійського походження на посаді віце-президента США, посилилися з моменту її ймовірного висунення як кандидата в президенти від демократів.

Губернатор Флориди Рон Десантіс, який безуспішно змагався за республіканську номінацію перед підтримкою Трампа, сказав Fox News, що Гарріс є “вкрай пустою” і передбачив, що демократи випустять “зливу брехні”, щоб дистанціювати Гарріс від політики адміністрації Байдена щодо імміграції та інших питань.

Мітч Лендріє, співголова кампанії, сказав MSNBC, що Гарріс “мала один з найкращих тижнів у політиці за останні 50 років”.

Це буде дуже напружена гонка.

– сказав він.

Збори коштів на кампанію Трампа зросли, коли в кінці травня він був визнаний винним у кримінальних звинуваченнях, пов’язаних з виплатою грошей за мовчання порноакторці напередодні виборів 2016 року. Спроба замаху на нього цього місяця також, ймовірно, пожвавить внески на його кампанію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Камала Гарріс стала трендом у китайських соцмережах після відмови Байдена від участі у виборах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version