Райффайзенбанк прискорив скорочення бізнесу в Росії та ввів обмеження для клієнтів

Австрійська Raiffeisen Bank International (RBI) "активізує зусилля" щодо скорочення свого бізнесу в Росії під тиском Європейського центрального банку, йдеться у заяві банківської групи
Райффайзенбанк прозвітував, що прискорив скорочення бізнесу в Росії. Фото - росЗМІ

RBI ще більше скоротить обсяги діяльності Райффайзенбанку відповідно до вимог ЄЦБ.

– сказано в заяві, яку цитує Reuters.

Генеральний директор групи Йоханн Штробль, якого цитує Bloomberg, додав, що RBI прискорює скорочення бізнесу в Росії.

Як повідомляє «Kreschatic», деякі заходи — наприклад, обмеження в платежах — вже набули чинності, а за ними будуть «додаткові кроки». У звіті групи уточнюється, що кредитування та платежі надаються лише заздалегідь затвердженому списку великих компаній, що працюють на міжнародному рівні. Крім того, з 2023 року не передбачено платежів за електроніку, автомобільний сектор, нафту та нафтопродукти, а також деревину.

Також Райффайзенбанк не відкриває строкових вкладів і не сплачує відсотки за поточними рахунками, стягуючи при цьому високі комісії за обслуговування.

RBI підтвердила, що працює над продажем або виведенням із групи своєї російської «дочки», але не може спрогнозувати терміни, оскільки будь-яка угода потребує численних погоджень, пише Reuters.

Raiffeisen Bank International, який залишається одним із найбільших західних банків у Росії, оголосив про плани згорнути діяльність у країні ще в перші тижні повномасштабної війни в Україні. RBI розглядала два сценарії виходу з російського ринку – продаж «дочки» або виведення її зі складу групи.

У березні 2023 року Reuters писав, що ЄЦБ вимагає від Raiffeisen Bank International сформувати план дій щодо скорочення своєї присутності на російському ринку. Однак у квітні 2024 року Financial Times виявила, що, незважаючи на заяви про можливі звільнення, RBI розмістила оголошення про пошук більш ніж двох тисяч співробітників для російського підрозділу. Глава банківської групи доручив провести розслідування, а у банку запевнили, що продовжують спроби продати російський підрозділ.

У квітні 2024 року ЄЦБ наказав RBI скоротити свій кредитний портфель у країні на 65% до 2026 року та скоротити міжнародні платежі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна виключила Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version