Кім Чен Ин відвідав секретний ядерний об’єкт в Північній Кореї: ЗМІ показали рідкісні фото

Північна Корея вперше надала можливість побачити урановий об'єкт, де виробляють матеріал для ядерної зброї
Північна Корея вперше показала фотографії Кіма на урановому об'єкті. Фото - KCNA

Державні ЗМІ КНДР вперше опублікували фотографії заводу зі збагачення урану, який виробляє матеріали для ядерної зброї. На знімках диктатор Кім Чен Ин, який раніше пообіцяв “експоненціально” збільшити запаси ядерної зброї, оглядає об’єкт.

За повідомленням Центрального інформаційного агентства Кореї (KCNA), у п’ятницю він також закликав збільшити виробництво урану на цьому заводі. Збагачений уран є ключовим компонентом для виготовлення ядерних боєголовок.

Фото – KCNA

Як повідомляє “Kreschatic“, на опублікованих фотографіях видно, як Кім Чен Ин проходить поруч із рядами центрифуг та розмовляє з військовими посадовцями. Ці публікації відбуваються на тлі зростання напруженості на Корейському півострові.

Кім відвідав контрольну кімнату бази збагачення урану, щоб дізнатися про загальну роботу виробничих ліній.

– повідомляє KCNA, додаючи, що він “відчув потужність”, спостерігаючи за цим об’єктом.

Уряд Південної Кореї рішуче засудив плани Півночі щодо збільшення виробництва урану. Невідомо, коли саме Кім відвідав цей об’єкт, і чи розташований він на величезному ядерному комплексі Йонбьон, який виробляє матеріали для ядерної зброї Пхеньяна.

Фото – KCNA

Лейф-Ерік Ізлі, професор Університету Іва в Сеулі, зазначив, що Північна Корея вирішила показати цей об’єкт, щоб продемонструвати прогрес у ядерному розвитку та підкреслити, що її програма з розробки зброї є незворотною.

Режим Кіма, можливо, також хоче показати, що він все ще має дипломатичну та економічну підтримку з боку Росії та Китаю, незважаючи на збільшення ядерного арсеналу.

– додав Ізлі в коментарі для BBC.

Гон Мін, старший аналітик Інституту національної єдності Кореї, заявив агентству AFP, що ці фотографії можуть бути “сигналом” для майбутніх президентських виборів у США, показуючи, що “денуклеаризація Північної Кореї неможлива”. Також це може бути закликом до інших країн визнати Північну Корею ядерною державою.

Фото – KCNA

Міністерство з питань об’єднання Південної Кореї засудило публікацію фотографій уранового об’єкта, зазначивши, що нелегальне розгортання ядерної зброї порушує кілька резолюцій Ради Безпеки ООН.

Будь-яка ядерна загроза або провокація з боку Північної Кореї зустріне потужну та рішучу відповідь від нашого уряду та військових, ґрунтуючись на надійній розширеній стримуючій силі альянсу Південної Кореї та США.

– заявили у міністерстві.

Наразі невідомо, скільки ядерних боєголовок має Північна Корея, але за останніми оцінками, ця кількість становить близько 50 одиниць, з можливістю виробництва ще 40 боєголовок.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея може найближчим часом здійснити нові поставки зброї Росії для війни проти України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version