Голод у Судані: світ не звертає уваги на масштабну трагедію

Голод, збройний конфлікт і масове переміщення населення стали буденним жахом для Судану.
Судан. Фото - BBC

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на BBC

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) б’є на сполох, наголошуючи, що голод охопив майже всю країну. Війна, яка спалахнула в квітні 2023 року між армією Судану та парамілітарними силами, змусила понад 12 мільйонів людей залишити свої домівки, перетворивши Судан на один з найбільших центрів гуманітарної катастрофи у світі.

Окрім безперервних бойових дій, ситуація ускладнюється повною відсутністю міжнародної уваги та підтримки. Багато експертів наголошують, що кризи в Африці, зокрема в Судані, не отримують належної реакції світової спільноти, що, на думку очільника ВООЗ, може бути пов’язано з питанням расової дискримінації.

Складність ситуації підкреслюється і тим, що понад 25 мільйонів суданців потребують термінової допомоги. Погіршення умов у таборах для внутрішньо переміщених осіб, де вже зафіксовано випадки смерті від голоду, робить перспективу вирішення цієї кризи ще більш віддаленою. Наразі спроби міжнародної дипломатії зупинити конфлікт, зокрема за посередництва Саудівської Аравії та США, виявилися безрезультатними.

Водночас, основні гравці регіону, як ОАЕ та Саудівська Аравія, ймовірно, продовжують відігравати свою роль у підтримці різних сторін конфлікту, що лише затягує завершення бойових дій і поглиблює гуманітарну кризу. Поки увага світових ЗМІ зосереджена на інших подіях, Судан продовжує занурюватися в безодню хаосу, залишаючи мільйони людей на межі виживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ізраїль готується до ескалації.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version