Небезпечна ескалація: Ізраїль розширив свої цілі у війні проти ХАМАС

Ізраїль розширив свої заявлені цілі війни, включивши до них забезпечення можливості повернення мешканців до північних регіонів країни, які були евакуйовані через атаки підтримуваного Іраном угруповання Хезболла в Лівані
Ізраїльські солдати біля зруйнованих будівель після ізраїльських ударів під час наземної операції в секторі Газа. Фото - Guardian

Як повідомляє “Kreschatic“, рішення було ухвалено під час нічної наради кабінету безпеки під керівництвом прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, повідомляє його офіс. Десятки тисяч ізраїльтян були евакуйовані з міст вздовж північного кордону, які зазнали значних пошкоджень від ракетних обстрілів і досі не повернулися до своїх домівок.

Окремо, у понеділок міністр оборони Ізраїлю заявив, що «можливість для досягнення угоди зникає, оскільки Хезболла продовжує “прив’язуватися” до ХАМАСу та відмовляється завершити конфлікт. Тому єдиним способом забезпечити повернення північних громад Ізраїлю до своїх домівок буде військові дії».

Ця заява прозвучала напередодні поїздки державного секретаря США Ентоні Блінкена до Каїра для обговорення пропозиції щодо укладення угоди про припинення вогню та звільнення заручників. Це буде його десята поїздка до регіону з моменту початку війни майже рік тому.

Тим часом міністр оборони США Ллойд Остін попередив про руйнівні наслідки подальшої ескалації конфлікту в регіоні.

У заяві Міністерства оборони США він підкреслив необхідність припинення вогню та укладення угоди про звільнення заручників, зазначивши, що Ізраїль має дати час дипломатичним переговорам для досягнення успіху, наголошуючи на руйнівних наслідках ескалації для жителів Ізраїлю, Лівану та ширшого регіону.

Також раніше ми писали про те, що Ізраїль готується до ескалації

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version