Стало відомо, чому російська армія не змогла стримати наступ ЗСУ на Курщину

Російські війська не змогли належним чином підготуватися до українського наступу в Курській області.
ЗСУ на Курщині. Фото - РБК

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert 

Згідно з інформацією, здобутою українськими військовими з захоплених документів, командування РФ мало дані про можливий прорив, але внутрішні проблеми в армії суттєво ускладнили організацію оборони.

Психологічний стан російських військових, що постраждав через важкі умови служби, зростання кількості самогубств і деморалізацію, став однією з ключових причин невдачі. Попри пропагандистські зусилля, що мали на меті підняти бойовий дух, ефективних результатів досягти не вдалося. 

У червні 2024 року російське командування отримало конкретні попередження щодо українських планів захопити місто Суджа. Однак, коли українські війська розпочали наступ у серпні, це призвело до хаотичного відступу та масових полонів серед російських солдатів, включно з призовниками.

Документи також свідчать про спроби російської армії ввести в оману українську розвідку, але їхня дієвість викликає серйозні сумніви. Ці події вкотре підкреслюють внутрішні кризи в російських збройних силах, зокрема, неспроможність забезпечити своїм військовим належну психологічну підтримку під час активних бойових дій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сотні російських строковиків готують до перекидання в Курську область.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version