У Росії побоюються, що за два роки ракетні атаки ЗСУ на Кремль можуть стати реальністю – ЗМІ

ЗМІ стверджують, що дехто у Москві вважає, що через зняття обмежень на завданням ударів ЗСУ західною зброєю вглиб Російської Федерації ракетні атаки на Кремль вже за два роки можуть стати реальністю.
У Москві бояться ракетних ударів ЗСУ по Кремлю. Фото – zaks.ru

Експерт із Російсько-Євразійського центру Карнегі в Берліні Олександр Габуєв у матеріалі для британського видання Financial Times пише, що Білий дім зайняв дуже обережну позицію стосовно порушення «червоних ліній» РФ, інформує «Kreschatic».

За його словами, водночас дехто у Москві стурбовані тим, що дозвіл на завдання ударів західною зброєю вглиб території країни-агресора за два роки обернеться ракетними атаками на Кремль.

Габуєв зазначає, що у РФ є набір інструментів, які вона може застосувати для запобігання поразці – бойові дії, гібридні атаки і ядерна загроза. Однак Москва поки що не пішла далі своїх гучних заяв щодо відповіді Заходу на передачу зброї Україні, який лише нарощує підтримку країни.

Експерт нагадав, що торік США, Німеччина і Британія погодилися передати для ЗСУ танки попри погрози російського керівництва. Цьогоріч у червні Україна отримала перші винищувачі F-16. У відповідь на такий крок Кремль присягався вдарити по аеродромах країн НАТО, однак так і не втілив свої погрози у життя.

Аналітик пише, що декого у Москві лякає перспектива ракетних обстрілів Кремля вже за два роки, якщо РФ не дасть відсіч «маленьким крокам» Сил оборони України.

Раніше американське видання The Washington Post заявило, що Захід вже має імунітет на ядерні погрози Путіна, тому диктатор знаходиться у пошуку більш вагомих кроків для тиску на союзників України.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version