Радник Орбана заявив, що Угорщина «швидше за все» не захищалася б від російського вторгнення

Головний політичний радник глави уряду Угорщини Балаж Орбан заявив, що його країна «швидше за все» не захищалася б від вторгнення військ Російської Федерації на її територію.
Політичний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаж Орбан. Фото – twitter.com/BalazsOrban_HU

Радник угорського прем’єр-міністра у подкасті видання Mandiner заявив, що його країна навряд чи б відповіла на військову агресію з боку РФ, як це зробила Україна, інформує «Kreschatic» із посиланням на агентство Bloomberg.

За словами чиновника, Будапешт порадив би українському лідеру Володимиру Зеленському відмовитися від збройного опору у 2022 році, щоб «зменшити кількість жертв».

Рішення Києва захищатися від окупантів Орбан назвав «безвідповідальним», закликавши подивитися на те, «скільки людей загинуло і скільки території було втрачено». Представник Офісу глави уряду Угорщини переконаний, що Будапешт «швидше за все» не зробив би того, що зробив глава України.

У відповідь на скандальні заяви радника прем’єр-міністра лідер опозиції Петер Мадьяр заявив, що висловлювання Орбана «розтоптали основу конституції та незалежності» країни і закликав його піти у відставку.

Як повідомлялося, кандидат у президенти США Дональд Трамп поскаржився, що Зеленський його критикує. Також республіканцю не подобається, що лідер українців відмовляється від угоди із РФ.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version