Вашингтон стурбований ймовірними поставками російського озброєння хуситам

На тлі триваючої ескалації на Близькому Сході, Сполучені Штати висловлюють серйозне занепокоєння через можливі постачання російських ракет єменським хуситам.
Ракета Яхонт. Фото - Wikipedia

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

За даними джерел, Москва може вести переговори про передачу сучасних протикорабельних ракет «Яхонт», що може значно змінити баланс сил у регіоні. Непрямо цей процес впливає й на ширший конфлікт, що охоплює не лише Ємен, а й інші держави регіону.

Активність хуситів, які в кінці 2023 року почали атакувати торгові судна у Червоному морі, викликана загостренням війни між Ізраїлем та ХАМАСом у Газі. Потенційне посилення однієї з воюючих сторін новим озброєнням загрожує подальшою дестабілізацією.

Водночас активізація хуситів на морських шляхах підвищує ризики для міжнародної торгівлі та морської безпеки в цілому, що, за оцінками експертів, може загострити й без того напружену ситуацію. І хоча остаточних підтверджень поставок немає, США уважно стежать за розвитком подій, оскільки будь-яка зміна в балансі сил на Близькому Сході матиме глобальні наслідки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Норвегія розглядає можливість зведення забору на кордоні з Росією.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version