ВООЗ схвалила перший тест для діагностики mpox: важливий крок у боротьбі з вірусом в Африці

Всесвітня організація охорони здоров'я затвердила перший діагностичний тест на mpox, спрямований на розширення можливостей для виявлення вірусу.
Мрох. Фото - Reuters

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg 

Проблема недостатнього тестування, що вже призвела до 866 смертей на континенті цього року, залишається ключовою перешкодою для ефективного контролю поширення вірусу.

Новий діагностичний інструмент, розроблений Abbott Molecular Inc., дозволяє виявляти обидва підваріанти вірусу, включно з новішим, більш заразним штамом. Використання цього тесту, за словами ВООЗ, є критичним у часи, коли можливості для швидкої і точної діагностики значно обмежені, а підтвердження випадків захворювання затримується.

Цього року в Африці зареєстровано понад 34 тисячі підозрюваних випадків mpox, причому найбільше — у Демократичній Республіці Конго. Проте лише 37% з них були офіційно підтверджені через недостатність тестових потужностей. Саме це, на думку ВООЗ, підвищує ризик неконтрольованого поширення вірусу.

Африка, яка є єдиним регіоном, де хвороба залишається ендемічною, досі не отримала доступу до вакцин у 2022 році, коли менш небезпечна версія вірусу поширилася по всьому світу. Нині вартість вакцин залишається надзвичайно високою — до $141 за дозу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Брюссель має намір накласти санкції на Тегеран за постачання РФ балістичних ракет.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version