В ЄС знайшли нове рішення для обходу вето Угорщини на надання військової допомоги Україні – El Pais

ЗМІ пишуть, що ЄС може створити новий фонд військової допомоги Україні, щоб обійти вето з боку Угорщини, яка нещодавно заблокувала 35 млрд євро кредиту для Києва.
Угорщина блокує надання допомоги Україні від ЄС. Фото – svtv.org

Іспанське видання El Pais у своєму матеріалі зазначає, що влада Угорщини вже майже півтора року блокує 6 мільярдів євро, які мали б компенсувати членам ЄС передачу зброї для ЗСУ, інформує «Kreschatic».

Журналісти пишуть, що у зв’язку з цим в організації шукають шляхи для обходу вето Угорщини, зокрема Євросоюз розглядає можливість створення нового міжурядового фонду з добровільними внесками для надання військової допомоги Україні. Проте для реалізації цієї ідеї потрібна згода усіх 27 членів ЄС.

Як повідомляє ЗМІ, глави МЗС країн організації обговорять цей проєкт на зустрічі в Люксембурзі, яку організовує голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Також Брюссель завершує роботу із підготовки 35 мільярдів євро кредиту Україні, який виплатять за рахунок прибутку від заморожених активів РФ на території Євросоюзу. Однак Будапешт блокує і це рішення ЄС.

Нагадаємо, глава Міністерства оборони Швеції Пол Йонсон не виключає, що Росія може напасти на його країну задля панування у Балтійському морі. Чиновник заявив, що для Європи Україна є «щитом» від подальших завоювань РФ.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version