ЗМІ з’ясували, чому Нетаньяху хоче припинити постачання гуманітарної допомоги у Газу

ЗМІ повідомляють, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розглядає план припинення забезпечення гуманітарною допомогою північної частини Гази.
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Фото – AP Photo / Evan Vucci

Американське видання Politico повідомило, що глава ізраїльского уряду замислюється щодо припинення забезпечення гуманітарною допомогою північної частини Гази. У такому разі сотні тисяч палестинців у цьому районі, які не хочуть залишати свої будинки чи не мають такої можливості, залишаться без води, їжі та палива, інформує «Kreschatic».

Журналісти пишуть, що план Нетаньяху також передбачає оголошення закритої військової зони у третині Гази, включно із містом. Цивільним дадуть тиждень на те, щоб вони виїхали з цієї території. Палестинців, що залишаться, вважатимуть комбатантами, яких за військовими правилами дозволяється вбивати.

За даними ЗМІ, такий сценарій прем’єру та уряду Ізраїлю запропонувала група відставних генералів, щоб на півночі Гази зломити терористів угрупування ХАМАС і змусити бойовиків звільнити заручників.

Окрім цього, Єрусалим має зберегти контроль над північчю протягом певного періоду і спробувати створити нову адміністрацію без палестинських терористів, розділивши Газу на дві частини.

Нагадаємо, що Нетаньяху закликав генсека ООН Антоніу Гутерріша відвести від кордону в Лівані миротворчі сили організації.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version