Орбан заявив, що план перемоги України «закінчиться поразкою»

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан висловився щодо плану перемоги України, заявивши, що він закінчиться поразкою, і необхідно завершувати війну шляхом дипломатії.
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото – afp.com

Угорський прем’єр-міністр прокоментував план перемоги України, який Володимир Зеленський нещодавно представив на засіданні Європейської ради, повідомляє «Kreschatic» із посиланням на видання Index.

Політик заявив, що Україна нібито не може перемогти РФ на полі бою, а Київ і його союзники слабкі для проведення переговорів із Москвою з позиції сили. Орбан зазначив, що йому подобаються «гучні фрази, сформульовані у політичних салонах» у той момент, коли гинуть тисячі українців.

За словами глави уряду Угорщини, гарна ідея – це припинити ведення вогню. Представник Будапешта вважає, що члени ЄС мають прагнути до якнайшвидшого завершення війни шляхом дипломатії, щоб Україна внаслідок врегулювання конфлікту «втратила якомога менше територій».

Прем’єр заявив, що план перемоги України, який нібито всі 26 держав Євросоюзу вислухали у шоці, «закінчиться поразкою». Політик поцікавився, що було досі у Києва, оскільки в ЄС думали, що слідують плану перемоги.

Орбан додав, що Угорщина не підтримує пропозиції українського керівництва і «не братиме участі у війні».

Нагадаємо, у Держдепі США висловилися про співпрацю із Києвом щодо плану перемоги України.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version