Китайський техногігант Alibaba уклав рекордну угоду з купівлі стартапу зі штучного інтелекту

Alibaba Group Holding Ltd. очолила найбільший раунд фінансування китайського стартапу зі штучного інтелекту, останнього в серії значних інвестицій, які свідчать про те, що компанія електронної комерції знову використовує капітал у пошуках зростання
Alibaba намагається омолодити свою інтернет-імперію. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Alibaba приєднується до Tencent Holdings Ltd. і аналогів із Кремнієвої долини, таких як Microsoft Corp., у тому, щоб зробити великі ставки на генеративний штучний інтелект.

За словами людей, обізнаних з угодою, вона очолила раунд фінансування Moonshot AI на суму 1 мільярд доларів США разом із існуючим спонсором Monolith Management, підвищивши оцінку річної фірми у вісім разів до приблизно 2,5 мільярда доларів. Вони приєдналися до попередніх спонсорів, включаючи інвестиційний підрозділ гіганта доставки їжі Meituan і Hongshan, раніше Sequoia China.

Новий керівник Alibaba, Джозеф Цай. Фото – Bloomberg

Moonshot AI, заснований у березні 2023 року, є одним із найвідоміших стартапів, що розробляють генеративний штучний інтелект у Китаї, сподіваючись з часом зрівнятися з OpenAI та Google. Він випустив свій чат-бот Kimi для громадськості в листопаді минулого року і з тих пір запустив платформу для розробників для створення додатків ШІ на основі своєї моделі. Його оцінка становила лише 300 мільйонів доларів, коли він отримав початкове фінансування.

Moonshot AI відмовився коментувати деталі збору коштів компанією, про які вперше повідомили місцеві ЗМІ. Monolith підтвердив свою участь в останньому раунді, без подробиць. Представники Alibaba не відповіли на запити про коментарі.

У 2023 році Alibaba разом із давнім конкурентом Tencent приєдналася до раунду купівлі Zhipu на суму понад 300 мільйонів доларів. Компанія намагається відродити хмарний бізнес та інтегрувати ШІ та його внутрішню модель — Tongyi Qianwen — у розгалужений бізнес, який також охоплює розваги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск представив бота зі штучним інтелектом, який повинен перевершити ChatGPT

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version