Bentley відкладає випуск першого електромобіля: в компанії озвучили причини такого рішення

Компанія Bentley відклала випуск свого першого електричного автомобіля з акумулятором (BEV), оскільки виробник розкішних автомобілів заявив, що попит на гібридні моделі й досі залишається високим
Bentley відкладає випуск першого електромобіля через відтермінування заборони на продаж бензинових і дизельних автомобілів в Британії. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, у вівторок представники компанії підтвердили, що представлять перший електромобіль Bentley наприкінці 2026 року, а не наступного року, як планувалося.

Це сталося після того, як виконавчий директор Bentley Адріан Холлмарк вказав на зміну ставлення уряду Великої Британії до електрифікації, заявивши минулого року, що він був «приголомшений» рішенням Ріші Сунака відкласти заборону на продаж бензинових і дизельних автомобілів до 2035 року.

Холлмарк також сказав, що Bentley приєднається до Nissan у просуванні планів перейти на повністю електричний двигун до 2030 року.

Немає сумнівів, що BEV — це те, куди ми всі прямуватимемо. Але ми побачили певну зміну не лише у Великій Британії, а й у всьому світі щодо нормативних актів і урядів, які дотримуються іншого погляду на темпи переходу до повноцінних електромобілів, а також зростання визнання та попиту на гібриди.

– заявив директор Bentley.

Бос Bentley Адріан Холлмарк. Фото – Bloomberg

Bentley продала 13 560 автомобілів у 2023 році, це третій за величиною показник роздрібної торгівлі в історії компанії. Доходи досягли 2,9 млрд євро, в той час як операційний прибуток сягнув 589 млн євро з рентабельністю продажів у 20,1 %.

Рішення представити ринку електромобіль Bentley на рік пізніше було прийнято після того, як Холлмарк попередив, що відстрочка прем’єр-міністра щодо заборони бензинових автомобілів «дестабілізує» ринок після того, як виробники витратили мільярди фунтів на електрифікацію.

До кінця десятиліття виробники повинні відповідати вимогам щодо транспортних засобів з нульовим рівнем викидів (ZEV), згідно з якими чотири з кожних п’яти проданих транспортних засобів повинні бути електричними.

Адріан Холлмарк попередив, що цей «дисбаланс» у державній політиці може створити напругу між виробниками автомобілів і клієнтами.

Проте останні фінансові результати компанії показують, що внутрішній ринок Bentley у Великій Британії зараз є регіоном номер один з продажу гібридних моделей за пропорцією: 27% продажів відповідних лінійок моделей у 2023 році було саме в гібридному варіанті.

Також раніше ми писали про те, що Xiaomi стає головним конкурентом Tesla: компанія оголосила про старт продажів електромобілів

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version