Мін’юст США подав позов проти Apple, де звинувачує компанію у монополізації ринку смартфонів

Міністерство юстиції США подало позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів та придушенні конкуренції
Мін'юст США звинувачує Apple у монополізації ринку смартфонів. Фото - bbc.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на BBC News, у позові відомство стверджує, що компанія використовувала свій контроль над iPhone, щоб незаконно обмежувати конкурентів і можливості споживачів. Позов проти Apple також звинувачує техногіганта у тому, що він заважає зростанню кількості нових додатків та знижує привабливість конкуруючих продуктів.

У позові перераховано кілька кроків, які, за версією Мін’юсту США, було здійснено компанією. Зокрема, там йдеться про блокування додатків, «які б полегшили споживачам перемикання між конкуруючими платформами смартфонів», обмеження сторонніх цифрових гаманців, «зменшення функціональності» розумного годинника, виробленого іншими компаніями. Крім того, Apple за версією Мін’юсту погіршила якість власної програми для обміну повідомленнями на інших пристроях, щоб покупці були змушені продовжувати використовувати iPhone.

Монополії, подібні до Apple, загрожують вільним і справедливим ринкам, на яких заснована наша економіка. Вони душать інновації. Вони завдають збитків виробникам і працівникам, і навіть збільшують витрати споживачам. Якщо не протистояти Apple, вона лише продовжить зміцнювати свою монополію. Компанія створює бар’єри, які роблять надзвичайно важким і дорогим як для користувачів, так і для розробників, вихід за межі екосистеми Apple.

– заявив генеральний прокурор Меррік Гарланд (цитата CNN).

Фото – bbc.com

У компанії відкинули звинувачення Мін’юсту США та заявили, що позов проти Apple загрожує основній діяльності компанії.

Цей позов ставить під загрозу те, ким ми є, та принципи, що відрізняють продукцію Apple на ринках із жорсткою конкуренцією. У разі успіху це завадить нашій здатності створювати технології, які люди очікують від Apple, де перетинаються обладнання, програмне забезпечення та послуги. Це також створило небезпечний прецедент, надавши уряду можливість жорстко контролювати розробку технологій. Ми вважаємо, що цей позов неправомірний з погляду фактів та закону, і ми активно захищатимемося від нього.

– заявили в компанії.

Bloomberg зазначає, що це третій випадок за 14 років, коли Мін’юст США подає до суду позов проти Apple через передбачуване порушення антимонопольного законодавства. Однак це перший випадок, коли компанію звинувачують у «незаконному збереженні свого домінуючого становища».

На початку березня Єврокомісія оштрафувала компанію Apple на 1,8 мільярда євро через те, що компанія заборонила розробникам музичних програм розповідати користувачам про інші способи оплати поза App Store.

Також раніше ми писали про те, що Apple погодилася виплатити інвесторам 490 мільйонів доларів за звинуваченням в шахрайстві

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version