Керівник OpenAI Сем Альтман хоче створити глобальну коаліцію штучного інтелекту

Цього тижня генеральний директор OpenAI зустрівся з офіційними особами в ОАЕ, щоб підштовхнути їх до збільшення інвестицій в інфраструктуру для підтримки розвитку штучного інтелекту
Сем Альтман. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», за словами кількох людей, знайомих з дискусіями, генеральний директор OpenAI Сем Альтман працює над створенням глобальної коаліції серед урядових і галузевих лідерів для підтримки збільшення поставок мікросхем, енергії та потужностей центрів обробки даних, необхідних для розробки технології штучного інтелекту, пише Bloomberg.

Цього тижня Альтман зустрівся з інвесторами та урядовцями в Об’єднаних Арабських Еміратах, щоб обговорити, як приватний сектор може співпрацювати з країнами для підтримки дорогої, великомасштабної інфраструктури для ШІ. За словами одного з джерел, Альтман також спілкувався з офіційними особами низки західних країн і проведе зустрічі у Вашингтоні пізніше цього тижня. Поки що незрозуміло, яку форму приймуть ці зусилля.

Сем Альтман. Фото – Bloomberg

Зустрічі, про які раніше не повідомлялося, знаменують останню спробу Альтмана вирішити занепокоєння щодо того, що постачання чіпів та іншої ключової інфраструктури не зможе встигати за швидким розгортанням ШІ. Як повідомляє Bloomberg, Альтман працював над тим, щоб залучити мільярди доларів від глобальних інвесторів для виробництва мікросхем, щоб використати ці кошти для створення мережі заводів з виробництва напівпровідників.

Взаємодія Альтмана з офіційними особами в усьому світі є більш розгалуженою, ніж було відомо раніше. Поточні дискусії генерального директора також виходять за рамки виробництва чіпів і включають інші ресурси, такі як енергія та потужність центру обробки даних.

Як повідомлялося раніше, OpenAI веде постійні переговори про розширення глобальної інфраструктури та ланцюгів постачання чіпів, енергії та центрів обробки даних. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися більш детальною інформацією пізніше.

– сказав представник OpenAI у заяві.

Розробник ChatGPT вважає потребу у великій кількості енергії для живлення систем штучного інтелекту однією з найбільших інфраструктурних проблем, з якими стикається індустрія технологій. Альтман раніше говорив про необхідність енергетичного «прориву» для підтримки неймовірно енергоємної технології, і припустив, що дешевша сонячна енергія або ядерний синтез можуть сприяти розвитку ШІ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Amazon інвестує 2,75 мільярда доларів у розробника нового покоління чат-бота штучного інтелекту Claude

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
2 Comments
  • КЛАССС ! ❤️❤️😘😘🗣️🗣️🛰️🛰️🛰️📡🛸🛸☢️☢️☢️🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦⛪⛪🚀🚀🌐🍒🌹🌹💐💐🌹💯💯💯💖💖💖🦷🦠🦠👀🦴🦴👁️👄👥💋💔💋💋🤳🤳👼👼👥👤👤🗣️💮💮🌸🌷🌺🌺🌹❄️🏔️🏔️⛰️⛰️🌊🌈🌈🌌🌌🌌🌍🌍🌎🌎🌒🌑🌏🌏💫💫🧭🛢️⛽🚨🚨🛑🚨🚨🚨🚁🚁🚡🚟🛩️🛩️🛩️🛬🛫✈️🚀🛸🎡🗽🗽🗽🗽🗻🗻🗻🗿💒💒⛪🏩🏰🏯🏭🏭🏭🏟️🏟️🏣🏣🏨🏫🏛️🧳🧳💺🌐🗺️🗾🛣️🛣️🛣️⛱️⛱️🏦🏦🕋🕋🕋🕌🕌🕌🏯🗻🗿🗿🗼🗼🎪⛲💈⛩️🕹️🕹️🕹️🎮🥊🥊📸📷🎩📼📺🎻🎸🎺🎷🎧🎤🥁🎟️🎫🎭🎭🎬🎞️🎞️🎥📹🎥🖲️🖲️🔋🔋🔋🔋🔋🔌🔌📠📟📞☎️📱💰💰💰💳💳💷💷💶💴💵⚖️⚖️⚖️💸💸💸💵💵🏮🔦💡💡💡🕯️🛏️🛏️⛑️⛑️🧥👙💎💎💎💍🛰️🛰️🛰️🛰️🧫🧫⚗️⚗️⚗️🥽🔬🔬🔬🔬📡📡📡🔭🔭🔭🧬🧬💊💊💉🌡️🌡️💉🧪🧪🧪🗜️🧰🧲🧯⚙️⛏️🖌️💌💌💌🧿📿📿📣📣📯🔔🔔🛎️🕰️⏳⌛💣🚬⚰️⚱️🔊🔉❤️❤️♂️♀️⚧️🗯️💭🔶✴️✴️✴️☣️☣️☣️☢️☢️🚸⚜️🔱〽️☑️🛂🛂🛄🚼💟🕎🆔🆔🆔🆔⚕️⚕️⚕️🎼🎵🎶➿➰🇧🇭🇨🇰🇨🇰🇸🇴🇸🇴🇸🇴🇸🇴🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇳🇺🇳🇺🇲🇺🇲🇺🇲

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version