В новій версії Android Google покращить функції безпеки для кращого захисту користувачів від шахрайства

Google покращує функції безпеки в останній версії Android, найпопулярнішої у світі мобільної операційної системи, яку було представлено на щорічній конференції розробників компанії
Домінуюча у світі мобільна операційна система оновлюється. Фото - independent.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic», Android 15 додасть можливості для запобігання крадіжкам і кращого захисту користувачів від шахрайства та різних інших атак, які можуть поставити під загрозу дані на пристрої, повідомила компанія в на конференції Google I/O в Маунтін-В’ю, Каліфорнія. Також буде представлений так званий приватний простір для захисту конфіденційної інформації та способів віддаленого блокування пристроїв, у тому числі тих, які були виведені з мережі, пише Bloomberg.

Apple, основний конкурент Google, зробив конфіденційність і безпеку iPhone ключовим пунктом продажу, прагнучи отримати перевагу перед пристроями на базі Android від Google і таких партнерів, як Samsung. Тепер Google, схоже, прагне закрити цю прогалину за допомогою хвилі змін і оновлень. Samsung, яка сперечається за титул найбільшого у світі виробника смартфонів з Apple, також розробила набір функцій захисту користувачів під своїм брендом Knox.

Поряд з обговоренням наступної версії Android, яка, як очікується, з’явиться приблизно в той самий час, що й остання версія смартфонів Pixel від Google, яка зазвичай випускається в жовтні, Google говорив про ширшу екосистему.

Його Wear OS для годинників збільшила кількість користувачів на 40% у 2023 році, а операційна система Android TV досягла 220 мільйонів активних пристроїв за минулий рік, що означає зростання на 47%. Крім того, зараз на дорогах в світі є понад 200 мільйонів автомобілів, сумісних із програмним забезпеченням Google Android Auto.

В іншому місці конференції I/O керівники Google, такі як співзасновник Сергій Брін, натякнули на повернення окулярів доповненої реальності за допомогою ШІ. Одним із найгучніших оголошень компанії став Project Astra — агент ШІ, який може використовувати камеру смартфона, щоб «бачити» навколишній світ і відповідати на запитання про пейзажі.

Google Glass. Фото – Bloomberg

Розробники програмного забезпечення для мобільних пристроїв стануть головною перевагою штучного інтелекту, і Google може очікувати відповіді від Apple, коли в червні в Купертіно, Каліфорнія, проведе Всесвітню конференцію розробників.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що керівництво Google натякає на повернення окулярів доповненої реальності Google Glass

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version