Дмитро Медведєв поговорив зі штучним інтелектом про Бандеру і залишився незадоволеним

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв розкритикував нейромережу "Яндекса" YandexGPT за те, що вона "не відповідає на цілком звичайні питання"
Денис Тарнавський 108.6k 15 comments
Медведєв розкритикував нейромережу «Яндекса» за відповіді на запитання про Бандеру та відстань до Києва. Фото - meduza.io

Як повідомляє «Kreschatic», YandexGPT впроваджено в голосовому помічнику “Аліса”, який використовується в тому числі в “розумних” колонках “Яндекса”. За словами Медведєва, нейромережа не відповіла прямо на його запитання про те, «коли в США ухвалено закон про вилучення російських активів». «Я ще тільки вчуся і не хочу виглядати безглуздо», – процитував Дмитро Медведєв YandexGPT. Він також запитав її, де в Україні розташовані пам’ятники Степану Бандери.

Знову: «Я тільки вчуся». Про Nelson’s Column або пам’ятник Пушкіну в Росії без проблем. І дуже смішно. Запитали: «Яка відстань між Києвом та Бєлгородом по прямій?» відповіла: «429 км». Запитали ще раз – увімкнула дурку. Хоча всі інші відстані вимірює чудово.

– розповів колишній президент Росії.

Дмитро Медведєв. Фото – росЗМІ

Що тут скажеш? Бояться за тих клієнтів, хто не любить Росію? Але ж питання нейтральні. Бояться, що даними про відстань між Києвом та Білгородом скористається Генштаб Росії для планування своїх ударів? Навіть коментувати смішно. З одного боку, це сильно підриває довіру до «Яндексу» та його продуктів. А з іншого — дає підстави не лише для того, щоб визнати сервіси «Яндекса» дуже неповними, а й навіть нинішніх менеджерів (не приведи Господь!)… іноагентами.

– йдеться у посту Медведєва.

У “Яндексі” претензії Медведєва не коментували.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США використовували штучний інтелект, щоб визначити цілі для авіаударів на Близькому Сході

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
15 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version