Microsoft оголосила про рекордні інвестиції в штучний інтелект і центри обробки даних у Швеції

Корпорація Microsoft планує інвестувати 3,2 мільярда доларів у штучний інтелект і хмарні об’єкти у Швеції - найбільшу інфраструктурну ставку в скандинавській країні, яка спирається на багаті запаси екологічної енергії в регіоні
Інвестиції технологічного гіганта стануть найбільшими в скандинавській країні. Фото - rbc.ua

Як пише Bloomberg, цей крок зміцнює присутність технічного гіганта в країні, додавши 20 000 графічних процесорів у його три центри обробки даних. Згідно з заявою в понеділок, Microsoft також зобов’язується навчити 250 000 людей «основним навичкам штучного інтелекту».

Ці великі інвестиції відображають нашу віру в те, наскільки Швеція може отримати користь від штучного інтелекту.

– сказав в інтерв’ю віце-голова та президент Microsoft Бред Сміт. Він похвалив націю як «одну з найбільш інноваційних країн континенту», додавши, що країна залишиться лідером, лише якщо буде використовувати ШІ.

Як повідомляє «Kreschatic», скандинавський регіон став основною ціллю для великих споживачів енергії завдяки великій кількості чистої енергії, де гідроенергетика домінує в структурі електроенергії. Facebook і Google вже мають власні великі підприємства в скандинавських країнах.

Центри обробки даних конкурують з іншими галузями, які прагнуть отримати вигоду від найдешевшої електроенергії у світі. Очікується, що в найближче десятиліття кілька зелених мегапроектів збільшать попит на електроенергію більш ніж удвічі.

Фото – vattenfall.com

Відповідаючи на питання про ризик загрозливої ​​кризи електроенергії, представник Microsoft Сміт сказав, що компанія поєднала інвестиції в центр обробки даних із великими ставками на відновлювані джерела енергії. Вона придбала майже 1 гігават електроенергії, а також підписала контракт із державною енергетичною компанією Vattenfall.

Я не думаю, що ми могли б зробити такі інвестиції, як ті, які ми зробили в Швеції, без такого партнера, як Vattenfall.

– сказав Сміт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Amazon інвестує 2,75 мільярда доларів у розробника нового покоління чат-бота штучного інтелекту Claude

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version