Tesla дивує ринок несподівано великими продажами автомобілів

Tesla, що переживала значний спад на початку року, нарешті показала ознаки відновлення
Cybertruck добре продається, хоча це крихітна частина бізнесу Tesla. Фото - axios.com

У другому кварталі компанія Ілона Маска доставила майже 444 тисячі електромобілів, що на понад 14% більше, ніж у попередньому кварталі. Це значно перевершило прогнози більшості аналітиків, хоча все ще на 5% менше, ніж за аналогічний період 2023 року, пише BBC.

Попит на автомобілі Tesla знижувався через високі витрати на позики та зростаючу конкуренцію. Компанія намагалася повернути покупців шляхом багаторазових знижок і впровадження недорогих планів фінансування. Проте ці заходи дали обмежений ефект.

Як повідомляє «Kreschatic», у квітні Tesla оголосила про плани скорочення понад 10% свого персоналу після значного падіння продажів у першій половині року. Спочатку компанія звинувачувала у своїх проблемах перебої з постачаннями внаслідок проблем у Червоному морі та ймовірного підпалу на її заводі в Німеччині. Аналітики, однак, вважають, що Tesla потребує оновлення своєї модельної лінійки, щоб зберегти позиції на ринку.

Минулого року компанія почала продавати свій Cybertruck, проте він залишається незначною частиною бізнесу. Основний седан Model 3 був випущений ще в 2017 році. Ілон Маск, який нещодавно отримав підтримку акціонерів на компенсаційний пакет вартістю приблизно $50 млрд, обіцяє світле майбутнє для компанії завдяки самоуправлінню та автоматизації.

Незважаючи на занепокоєння щодо слабшого попиту на електромобілі в США, глобальний ринок електромобілів продовжує зростати. Згідно з прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, понад один з п’яти автомобілів, проданих цього року у світі, буде електричним. У Китаї цей показник досягне майже половини, а в Європі – приблизно чверті всіх продажів.

Аналітик Wedbush Securities Ден Айвс зазначає, що найгірше для Tesla вже позаду. Він звертає увагу на ознаки покращення в Китаї, де уряд нещодавно оголосив про фінансову підтримку для тих, хто обміняє старі автомобілі. “Хоча це був важкий період для Tesla, здається, що попереду кращі дні”, – написав він інвесторам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що продажі електромобілів Tesla, вироблених в Китаї, продовжують падати

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version