Amazon побудує високозахищений центр обробки даних в Австралії для підвищення обороноздатності країни

Amazon оголосив про партнерство з урядом Австралії щодо створення хмарної дата-системи для обробки секретної інформації, що, як стверджує Канберра, підвищить кібербезпеку країни та зміцнить безпекову співпрацю зі Сполученими Штатами
Підрозділ Amazon – AWS (Amazon Web Services) – побудує високозахищений дата-центр в Австралії. Фото - Amazon

Як повідомляє «Kreschatic», заступник прем’єр-міністра Річард Марлес оголосив про партнерство з Amazon Web Services (AWS), хмарним підрозділом компанії, на пресконференції в Канберрі у четвер вранці, зазначивши, що уряд інвестує принаймні 2 мільярди австралійських доларів (близько 1,3 мільярда доларів США) протягом наступного десятиліття у нову систему. Локації дата-центрів та характер інформації, яку вони будуть зберігати, не розголошуються.

«Ця передова технологія підвищить стійкість нашої оборони», — заявив Марлес, який також є міністром оборони. Він додав, що нова система також покращить бойові можливості Австралійських збройних сил, зміцнить взаємодію з ключовими міжнародними партнерами та створить до 2000 робочих місць для австралійців.

Згідно з угодою, Amazon побудує в Австралії три спеціалізовані об’єкти для зберігання інформації найвищого ступеня таємності, переважно для потреб оборонних та розвідувальних агентств країни, пише Bloomberg

AWS оголосила в 2021 році, що підписала угоду на суму 7,5 мільярдів новозеландських доларів (5,3 мільярда доларів США) на будівництво подібних центрів у Новій Зеландії, тоді як у тому ж році з’явилися повідомлення про те, що британські розвідувальні служби уклали угоду на хмарні сервіси для розміщення своїх топ-секретних даних.

Також раніше ми писали про те, що Amazon інвестує 10 мільярдів євро у хмарну інфраструктуру та логістику Німеччини

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
1 Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version