Супутниковий інтернет Starlink допоможе рятувати життя в Секторі Газа

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск повідомив, що його супутниковий інтернет-сервіс Starlink був активований у лікарні в Газі, де багато медичних закладів були знищені через війну, за допомогою Об'єднаних Арабських Еміратів та Ізраїлю
Ілон Маск активував Starlink у лікарні Гази за допомогою ОАЕ та Ізраїлю. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», міністр закордонних справ ОАЕ, шейх Абдулла бін Заїд Аль Нахайян, подякував мільярдеру за підтримку польової лікарні ОАЕ в Газі, де багато медичних закладів були зруйновані, а медикаменти у дефіциті, повідомляє Reuters.

Starlink тепер активний у лікарні Гази за підтримки @UAEmediaoffice та @Israel.

– написав Маск у соціальній мережі X.

Це оголошення було зроблено більше ніж через п’ять місяців після того, як ізраїльський уряд дав дозвіл на використання Starlink у лікарні в Рафаху, ключовому місті на півдні Гази.

Міністерство закордонних справ ОАЕ зазначило у лютому, що високошвидкісний інтернет дозволить проводити потенційно рятівні медичні консультації за допомогою відеодзвінків у режимі реального часу.

ОАЕ, великий виробник нафти та регіональний фінансовий і туристичний центр, підписали угоду про нормалізацію відносин з Ізраїлем у 2020 році разом з Бахрейном та Марокко. Пізніше Судан також уклав угоду про нормалізацію з Ізраїлем.

Також раніше ми писали про те, що Ілон Маск хоче запустити Starlink в охопленому війною Ємені

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version