Google визнали монополістом в США: компанію можуть змусити продати частину бізнесу

Федеральний суддя Окружного суду Колумбії в США ухвалив рішення, що компанія Google діяла незаконно для того, щоб зберегти монополію на ринку онлайн-пошуку
Суд у США визнав Google монополістом в галузі онлайн-пошуку. Фото - NYT

Google – монополіст, і він діяв як монополіст, щоб зберегти свою монополію.

– йдеться у рішенні судді Аміта Мехти.

Як повідомляє «Kreschatic», позов проти компанії подало до суду 2020 року міністерство юстиції США. Google звинуватили у порушенні антитрастового законодавства. Суддя ухвалив, що материнська компанія Google Alphabet Inc виплатила 26 мільярдів доларів іншим технологічним гігантам за те, щоб зробити свою пошукову систему опцією за замовчуванням у їх смартфонах і браузерах, фактично не дозволяючи конкурентам досягти успіху на ринку.

Представники компанії в суді наполягали на тому, що Google перемагає, тому що він кращий і стверджували, що користувачі воліють шукати в Google, тому що вважають це корисним.

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд назвав перемогу у суді «історичною».

Жодна компанія, якою б великою і впливовою вона не була, не стоїть вище за закон.

– сказав він.

Це рішення, як пише The New York Times, сильно вплине на інші антимонопольні позови уряду, наприклад, щодо Apple, Amazon і Meta. Останнє антимонопольне рішення проти технологічної компанії було прийнято щодо Microsoft понад 25 років тому – у 1998 році. Крім того, визнання монополії Google може стати початком кінця влади великих технологій, зазначає NYT.

Рішення про заходи щодо техногіганта суддя ухвалить найближчими місяцями. Компанію можуть змусити змінити методи роботи чи продати частину бізнесу.

Також раніше ми писали про те, що в Росії звинуватили Google в проблемах у роботі YouTube на території країни

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version