Китай створює гіперзвукову зброю з глобальним радіусом ураження

Китайські науковці працюють над новим типом гіперзвукового апарата, оснащеного твердопаливним двигуном, здатним вражати цілі в будь-якій точці світу.
Китайська ракета. Фото - іХВТ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на а South China Morning Post

Цей безпілотний глайдер, схожий на торпеду з крилами, використовує зміну плавучості для руху і здатний переміщатися як під водою, так і в повітрі.

Ідея апарата полягає в тому, що він рухатиметься за принципом “хвильового планування”, нагадуючи плоский камінь, який відскакує від води. Під час польоту він буде багаторазово відскакувати від верхніх шарів атмосфери, досягаючи космічної висоти.

Китайські інженери, спираючись на дослідження австрійського вченого Ойгена Зенгера, створили модель з інтегрованим фюзеляжем та W-подібними крилами. Комп’ютерні симуляції показали, що максимальна швидкість цього глайдера може досягати 20 чисел Маха, а він здатен підтримувати швидкість 17 чисел Маха понад 30 хвилин. Після години польоту він зберігатиме швидкість понад 7 чисел Маха, що дозволить вражати цілі практично в будь-якій точці світу.

Новий апарат буде менш схильним до перегріву, що спрощує конструкцію, зменшуючи потребу у термостійких матеріалах. Однак, за словами керівника проєкту Юн Еньмі, наразі технологія потребує подальшого вдосконалення, щоб відповідати вимогам військових, зокрема для подолання систем протиракетної оборони.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Прошивка для смартфонів Xiaomi отримає функцію виявлення прихованих камер.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version