Apple закриває рекламу для розробників з Росії та Білорусі

Apple вкотре посилює обмеження для розробників із Росії та Білорусі, зупинивши доступ до рекламних можливостей у своєму цифровому магазині App Store. 
Apple. Фото - ЕМЕ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на тг-канал IOSDev

Цього разу під заборону потрапив сервіс Apple Search Ads (ASA), який використовувався для просування мобільних додатків. 

Розробники, що мають акаунти, зареєстровані в Росії або Білорусі, втратили змогу рекламувати свої продукти. Apple офіційно сповістила їх про це, посилаючись на умови користування ASA, але за лаштунками цієї ситуації залишається очевидним — причина полягає у географічній приналежності акаунтів до санкційних країн.

Однак залишається відкритим питання: як тепер буде здійснюватися виплата зароблених коштів від продажу додатків. Невизначеність також стосується подальшого просування російських і білоруських додатків без інструментів ASA, які демонстрували високу ефективність. 

Apple Search Ads — важливий інструмент для розробників, що допомагає залучити нових користувачів, особливо через пошукові запити в App Store, де показник конверсії досягає 50%. Закриття цього каналу для російських і білоруських розробників створює черговий бар’єр для їхньої діяльності в глобальному цифровому просторі. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії остаточно заблокували YouTube.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *