Apple цього року вперше представить iPhone Pro і Pro Max, які будуть вироблені в Індії

Apple вперше цього року випустить найдорожчі моделі iPhone Pro і Pro Max в Індії, що стане важливим кроком для американської компанії та виробничого сектора країни
Перша модель iPhone Pro, вироблена в Індії, буде представлена цього року. Фото - Apple

Основний партнер Apple, компанія Foxconn Technology Group, почне збирати нові флагманські пристрої протягом кількох тижнів після їх глобального запуску цієї осені, пише Bloomberg. У своїй фабриці в південному штаті Таміл-Наду компанія Foxconn вже почала навчати тисячі робітників, щоб якнайшвидше виготовити iPhone 16 Pro і Pro Max.

Виробництво всього асортименту iPhone в Індії є значним досягненням для Apple, що почало активно розвиватися в країні з 2021 року завдяки фінансовим стимулам уряду прем’єр-міністра Нарендри Моді, спрямованим на залучення висококласного виробництва. Хоча Apple досі виробляє переважну більшість своїх iPhone у Китаї, компанія поступово диверсифікує своє виробництво, щоб знизити ризики, пов’язані з напруженістю між Пекіном і Вашингтоном.

Як повідомляє «Kreschatic», зусилля Apple привели до того, що за фінансовий рік, що завершився в березні 2024 року, компанія зібрала iPhone на суму 14 мільярдів доларів в Індії, що складає до 14% її глобального виробництва. Як і минулого року, очікується, що Apple випустить індійську версію стандартного iPhone 16 одночасно з початком продажів нової моделі по всьому світу.

Інші партнери компанії в Індії, зокрема Pegatron та Tata, також можуть незабаром почати виробництво моделей Pro. Моделі вищого класу зазвичай мають більші батареї, кращі камери та корпуси з титану, що потребує спеціалізованих виробничих ліній.

Індія, найбільш населена країна світу, також стає все більш важливим ринком для Apple, оскільки її знакові пристрої вважаються символами статусу серед зростаючого середнього класу. Генеральний директор Apple Тім Кук відвідав Індію минулого року для відкриття перших двох магазинів Apple в країні, де річний обсяг продажів наближається до рекордних 8 мільярдів доларів.

До кінця року iPhone, виготовлені в Індії, задовольнятимуть місцевий попит. Місцеве виробництво, ймовірно, допоможе Apple знизити ціни на моделі Pro до 10% порівняно з імпортованими пристроями, на які Індія накладає мита. Водночас дорогі компоненти та місцеві податки утримуватимуть ціни на iPhone 16 Pro та Pro Max в Індії вищими, ніж на деяких ринках за кордоном з низьким рівнем оподаткування.

Apple експортуватиме більшість виготовлених в Індії пристроїв Pro та Pro Max до Європи, на Близький Схід та до США, оскільки попит на дорожчі версії в Індії відносно невеликий, хоча в майбутньому святковий сезон може стимулювати продажі.

Apple як і раніше отримує приблизно половину свого глобального доходу від iPhone, продажі яких останнім часом були досить млявими. Нова серія iPhone 16 матиме кращі камери, процесори та дисплеї.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що індійський уряд розпочав розслідування проти фабрики iPhone за те, що вона не бере на роботу заміжніх жінок

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version