Арешт Дурова: якою буде доля Telegram в Україні

До кінця вересня 2024 року в Україні планується подання нового законопроекту, спрямованого на регулювання діяльності Telegram в межах країни. 
Телеграм. Фото - FreeSearch

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на сайт ВР України 

29 серпня Комітет з гуманітарної та інформаційної політики під керівництвом Микити Потураєва ухвалив рішення продовжити ініціативу, пов’язану з законопроектом 11115. Цей документ, внесений Миколою Княжицьким, мав на меті зобов’язати Telegram розкрити свою структуру власності або зіткнутися з певними наслідками.

Під час засідання Княжицький акцентував на важливості налагодження платформи з українськими регуляторами для дотримання правових норм. Важливим моментом є також підтвердження того, що Telegram не має жодних зв’язків з російськими державними структурами, такими як ФСБ.

З огляду на необхідність вдосконалення деяких аспектів первісної пропозиції, Комітет вирішив створити новий законопроект на основі документа 11115. Для цього буде сформована робоча група, яка розробить оновлену версію законопроекту. 

Заступник голови Комітету Євгенія Кравчук запропонувала включити до проекту правові норми ЄС та залучити Міністерство цифрової трансформації України. Останнє рішення передбачає подання нового законопроекту до Верховної Ради до кінця вересня 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дурова доставили у французький суд, де йому можуть висунути звинувачення.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version