Компанія Meta повністю заблокувала головні рупори російської пропаганди у Facebook та Instagram

Компанія Meta, яка володіє Facebook, Instagram та WhatsApp, вирішила заблокувати на своїх платформах акаунти російських державних структур — RT та холдингу «Росія сьогодні»
Meta забороняє RT та інші російські державні ЗМІ. Фото - verdict.co.uk

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Meta.

Після ретельного розгляду ми вирішили розширити наші заходи проти російських державних ЗМІ. “Росії сьогодні”, RT та іншим пов’язаним з ними організаціями заборонено використовувати наші платформи по всьому світу за спроби втручання за кордоном.

– йдеться у повідомленні.

Як уточнює The Guardian, блокування має повністю запрацювати протягом кількох днів.

Сторінка RT News у Facebook стала недоступною. Фото – скріншот

Як повідомляє “Kreschatic“, про рішення Meta було оголошено невдовзі після того, як на початку вересня США звинуватили Росію у втручанні у президентські вибори, намічені на 5 листопада 2024 року. Мінфін США ввів санкції щодо двох російських пропагандистських організацій та десяти осіб. Під обмеження потрапили, зокрема, RT, головний редактор видання Маргарита Сімоньян та п’ять співробітників телеканалу. Телеканал RT, за версією влади США, поширював проросійський контент, аби вплинути на американців.

Сторінка РИА Новости в Instagram також виявилася недоступною. Фото – скріншот

У Вашингтоні стверджують, що з жовтня 2023 року до серпня 2024-го двоє співробітників RT направили компанії, розташованій у штаті Теннессі, 9,7 мільйона доларів на створення контенту для публікації в YouTube, TikTok, Instagram та соцмережі X. З листопада 2023 року американська компанія лише у YouTube поширила близько двох тисяч відеозаписів, які загалом переглянули понад 16 мільйонів разів.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Meta обмежила доступ до російських державних ЗМІ, зокрема заборонивши на своїх платформах їхню рекламу.

Також раніше ми писали про те, що Пєсков заявив, що ніякої російської пропаганди не існує, і звинуватив Захід в тиску на «неугодні ЗМІ»

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version