Ілон Маск повідомив про розробку імпланту Blindsight для незрячих людей

Американський підприємець, власник компанії SpaceX, соцмережі Х і співзасновник стартапу Neuralink Ілон Маск повідомив про розробку імпланту Neuralink. Мільярдер стверджує, що винахід допоможе бачити навіть незрячим від народження людям.
Американський підприємець Ілон Маск. Фото – reuters.com

Маск у своїй соцмережі Х повідомив, що компанія Neuralink розробила експериментальний візуальний імплант Blindsight для зору. За словами американського підприємця, прилад дозволить бачити людям, які втратили обидва ока та оптичний нерв, інформує видання «Kreschatic».

Окрім того, як зазначив мільярдер, з цим пристроєм зможуть бачити навіть ті, хто був незрячим від народження, однак за умови непошкодженої зорової кори головного мозку.

Маск зізнався, що поки що імплант має низьку якість зображення, однак у майбутньому Blindsight перевершить природний зір і дозволить бачити навіть у інфрачервоному та ультрафіолетовому спектрах. Також прилад буде функціонувати і як радар.

Підприємець порівняв нову розробку Neuralink із пристроєм, який носив персонаж серіалу «Зоряний шлях», незрячий від народження Джорді Ла Фодж. Однак компанія і її співвласник не показали, як виглядатиме імплант Blindsight.

Персонаж серіалу «Зоряний шлях» Джорді Ла Фодж. Фото – скріншот із відео

Як повідомлялося, Норвегія стала першою країною, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових авто.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version