США готують заборону на китайське ПЗ та обладнання в електромобілях

Адміністрація Байдена оголосила про плани заборонити використання китайського програмного забезпечення.
Китайське ПЗ. Фото - Google Image

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Engadget

Адміністрація Байдена оголосила про плани заборонити використання китайського програмного забезпечення та деяких апаратних компонентів в автомобілях з інтернет-з’єднанням на території США. Це рішення пов’язують із загрозами національній безпеці, зокрема через можливості китайського втручання у ланцюги постачання.

Нові правила стосуватимуться не лише програмного забезпечення, а й усіх елементів, що забезпечують підключення автомобіля до мережі, таких як Bluetooth, Wi-Fi, стільниковий зв’язок і супутникові модулі. Також під заборону потрапляють камери, сенсори та бортові комп’ютери. Заборона програмного забезпечення вступить в силу у 2027 році, а обмеження на апаратні компоненти – у 2030-му.

Ці кроки фактично перекривають шлях до імпорту китайських електромобілів, адже більшість з них містять ці технології. Китай вже стикається з високими тарифами на свої автомобілі, що ускладнює їх доступ на американський ринок. Заборона може призвести до того, що імпорт стане практично неможливим.

Офіційні особи наполягають, що мета цього рішення – виключно підвищення національної безпеки, а не економічна конкуренція з Китаєм. Адміністрація Байдена стурбована тим, що підключені автомобілі з технологіями, розробленими в Китаї чи інших країнах, можуть використовуватися для шпигунства або саботажу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайські автосалони зазнають втрат майже в 20 мільярдів доларів.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version