Інвестиції в ШІ: SoftBank планує вкласти $500 мільйонів в OpenAI

Згідно з даними видання The Information, SoftBank планує стати учасником нового інвестиційного раунду, у межах якого OpenAI веде переговори про залучення $6,5 мільярда.
SoftBank. Фото - Asia Telecom

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

Після цих вкладень ринкова вартість компанії може досягти $150 мільярдів, що лише зміцнить її статус одного з найбільш значущих гравців у світі штучного інтелекту. Thrive Capital стане лідером цього раунду, а Microsoft, найбільший інвестор OpenAI, продовжить підтримувати компанію поряд з іншими фінансовими партнерами.

Проте майбутні інвестиції відбуваються на тлі неоднозначної ситуації в OpenAI. Нещодавно про своє рішення піти з компанії оголосила технічний директор Міра Мураті, що лише посилило хвилю відставок серед керівництва. Попри це, OpenAI планує реорганізацію, орієнтуючись на перехід до комерційної моделі діяльності.

Цікаво, що раніше SoftBank інвестував у конкурента OpenAI – стартап Perplexity AI, який у червні цього року отримав фінансування від фонду Vision Fund та оцінку в $3 мільярди. Цей інвестиційний раунд може стати важливим кроком для OpenAI, особливо в умовах, коли технологічний сектор штучного інтелекту стає все більш конкурентним і насиченим новими рішеннями.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Google витратила $2,7 млрд на повернення провідного дослідника ШІ.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version