У Кембриджі експонати музею зоології за допомогою ШІ «заговорять» із відвідувачами

У Музеї зоології Кембриджського університету у Великій Британії експонати завдяки технології ШІ «говоритимуть» із відвідувачами.
Музей зоології у Кембриджі. Фото – visitcambridge.org

Британське видання The Guardian повідомляє, що відвідувачі Музею зоології у Кембриджі відтепер завдяки технології штучного інтелекту зможуть «поспілкуватися» із скелетами тварин.

Відповідна виставка у музеї відкриється вже завтра, 15 жовтня, інформує видання «Kreschatic».

Журналісти розповіли, що ШІ допоможе «заговорити» 13 видам, зокрема птаху додо, фінвалу, червоній панді, таргану та нарвалу. Експонати будуть оснащені акцентами та індивідуальностями.

Скелети тварин будуть спілкуватися із відвідувачами через їхні смартфони голосовими або текстовими повідомленнями, для цього треба буде просто відсканувати QR-код, розташований біля експонату.

Експонат у Музеї зоології у Кембриджі. Фото – University Museum Of Zoology

ЗМІ зазначає, що проєкт компанії Nature Perspectives надасть відвідувачам за допомогою штучному інтелекту інформацію про те, де жила та чи інша тварина, про її природне середовище, а також про те, як зразок потрапив до колекції музею.

Експонати змінюватимуть мову і тон відповідно віку відвідувача. Ця опція буде доступна більше ніж двома десятками мов. Помічник директора музею Джек Ешбі висловив надію на те, що ШІ допоможе людям дізнатися більше про тварин, аніж можна розмістити на стендах.

Нагадаємо, журналісти дізналися, скільки коштуватимуть безпілотне таксі та робофургон Ілона Маска.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version