Instagram запроваджує нові заходи безпеки для захисту підлітків від онлайн-шахраїв

Такі кроки свідчать про прагнення платформи зробити свій простір безпечнішим для молоді, яка часто стає об’єктом шахраїв у мережі.
Instagram. Фото - CGTN

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на TC

Instagram оголосив про впровадження серії нових функцій, спрямованих на захист користувачів від шахраїв, які вимагають інтимні матеріали. Зокрема, платформа заборонила знімати скріншоти та записувати екран під час перегляду тимчасових зображень або відео, що надсилаються у приватні повідомлення. Раніше користувачі могли зберігати такі матеріали, отримуючи сповіщення про це, однак тепер переглянути контент можна лише один раз.

Також Instagram зробив важливий крок для захисту підлітків, обмежуючи доступ до їхніх акаунтів підозрілим профілям. Платформа не дозволяє нещодавно створеним або підозрілим акаунтам надсилати запити на підписку підліткам, а такі запити можуть блокуватись або відправлятись у спам. Ці зміни є частиною глобальної стратегії боротьби із загрозами в мережі, особливо спрямованими на неповнолітніх.

Нове оновлення також включає автоматичне розмиття зображень з оголеними тілами у приватних повідомленнях, а для підлітків ця функція активована за замовчуванням. Instagram активно працює над посиленням безпеки, залучаючи до цього процесу освітні матеріали та співпрацюючи з кризовими службами для надання допомоги користувачам у складних ситуаціях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як імплантати мозкових чипів Neuralink змінюють майбутнє медицини.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version