Байден хоче об`єднати допомогу Україні і Ізраїлю в один пакет: чому це важливо

Джо Байден розглядає можливість об’єднати підтримку США Ізраїлю та України в один пакет, щоб спробувати вийти з глухого кута в Конгресі щодо фінансування Києва
Джо Байден шукає можливості безперебійної підтримки України. Фото - radiosvoboda.org

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Telegraph, американскький президент сподівається подолати спротив республіканців видаткам на Україну, пов’язавши це з підтримкою Ізраїлю, який має підтримку Республіканської партії.

Останнє прохання пана Байдена про виділення Україні 24 мільярдів доларів було відхилено через розлад відносин між республіканцями в Палаті представників, що призвело до усунення Кевіна Маккарті з посади спікера.

Деякі республіканці вважають, що США вже витратили занадто багато на підтримку українських сил у війні з Росією, і вважають, що немає відповідальності за те, як були використані гроші.

Байден зіткнувся з проблемою просунути більше витрат на Україну через Конгрес під керівництвом нового спікера, якого можуть обирати цього тижня, тому хоче запропонувати величезний пакет «одноразово», щоб уникнути потреби просити більше грошей до президентських виборів наступного року, пише The Telegraph.

Фінансування України залишається популярним серед більшості республіканців, але ухвалення законопроекту про надання додаткового фінансування, ймовірно, потребуватиме більшої підтримки.

Вважається, що наступний спікер Палати представників – ймовірно, ним буде Джим Джордан або Стів Скаліз – буде протистояти введенню закону, який не може бути прийнятий тільки голосами республіканців, після того, як пан Маккарті був усунений його колегами з подібної причини.

Однак стратеги Білого дому вважають, що ця підтримка з більшою ймовірністю досягне залу Палати представників, якщо вона пов’язана з фінансуванням Ізраїлю.

Адміністрація Байдена ще не підтвердила, чи буде потрібне схвалення Конгресу для будь-якої військової допомоги, наданої Армії оборони Ізраїлю, і наразі вона використовує наявний бюджет Пентагону для відправки обладнання та боєприпасів до Тель-Авіва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Байден готує «величезний» пакет допомоги Україні

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version