Атака російських дронів на Україну: наслідки нічного масованого удару

Росія здійснила масовану атаку безпілотників в ніч на п’ятницю, вразивши критично важливу інфраструктуру на заході та півдні України та знищивши приватні будинки та комерційні будівлі в Харкові
Ольга Лисенко 686 Коментувати
Масований удар російських безпілотників вразив критичну інфраструктуру України. Фото - slovoidilo.ua

Як повідомляє «Kreschatic» військово-повітряні сили заявили, що збили 24 безпілотника «Шахед» із 40, запущених Росією, що стало найбільшою за кілька тижнів атакою безпілотників, які летіли на Харків, Одесу, Херсон та Львівську область.

Одна ракета Х-59 також була збита, повідомили ВПС.

Ми усвідомлюємо, що з наближенням зими російські терористи намагатимуться завдати ще більшої шкоди. Ми відповімо ворогу

– сказав президент Володимир Зеленський про атаку, додавши, що протиповітряна оборона була активна в 10 різних регіонах.

Військово-повітряні сили заявили, що безпілотники запускалися кількома хвилями і летіли в різні регіони невеликими групами. Повітряна тривога в деяких регіонах тривала вночі по кілька годин.

Львівський губернатор Максим Козицький заявив, що під час обстрілів області п’ять разів було уражено об’єкт інфраструктури, але не став уточнювати наслідки. Він повідомив про відсутність постраждалих.

У районі Івано-Франківська були влучання по військовому об’єкту, повідомила губернатор Світлана Оніщук.

Одеський обласний губернатор Олег Кіпер повідомив про удар по об’єкту інфраструктури південного регіону.

Харківський губернатор Олег Синегубов заявив, що безпілотники вразили об’єкти цивільної інфраструктури та спричинили пожежі в місті Харкові та поблизу нього. За його словами, через гострий стрес медичної допомоги потребували вісім осіб, у тому числі двоє дітей.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що під час обстрілу Харкова постраждали вісім приватних будинків, триповерховий будинок, кілька автомобілів і автомайстерня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Північна Корея передала Росії балістичні ракети

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version